Општина Књажевац покренула реализацију пројекта „Иновације за локалне промене“

Општина Књажевац покренула је реализацију пројекта „Иновације за локалне промене“ уз подршку Пројекта „Подршка Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у пилотирању иновативних решења за запошљавање”, који ће се спровести на територији општине Књажевац. Техничку и финансијску подршку у спровођењу овог пројекта пружа Програм „Миграције за развој IIIˮ који реализује Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (ГИЗ), а финансира немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој.
Општи циљ пројекта јесте допринос и побољшање запошљивости незапослених лица, кроз спровођење међусекторских мера у складу са потребама локалног тржишта рада и привредног сектора, као и запошљавање кроз развој социјалног предузетништва за незапослена лица у општини Књажевац.
Одобрена су бесповратна средства за осам пројеката јединица локалних самоуправа, међу којима је и општина Књажевац. Спровођењем иновативних решења, попут обуке најмање шездесеторо младих људи у области текстилне, кожне и дрвне индустрије са квалификованим менторима из тих области, као и формирања најмање три социјална предузећа која ће адекватном опремом за прераду воћа и поврћа помоћи рад заједнице, јединица локалне самоуправе допринеће решавању препознатих изазова на локалном тржишту рада. Уговор ће трајати до краја маја месеца ове године.

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
© Општина Књажевац {2021}

Search