ОБАВЕШТЕЊЕ СТРУЧНО ОПЕРАТИВНОГ ТИМА

У вези са одлукама Владе РС ради спречавања ширења вируса COVID-19 и Одлуке о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Књажевац бр. 217-120/2020-02 од 17.07.2020. године, Стручно оперативни тим за предузимање превентивних и оперативних мера за заштиту од епидемије заразних болести на територији општине Књажевац, као мере за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, дана 04.12.2020. године, издаје следеће ОБАВЕШТЕЊЕ

Угоститељски објекти – кафићи, ресторани, барови, ноћни клубови и сплавови неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру без изузетка. Њихово радно време биће од понедељка до петка од 5 до 17 часова. Угоститељским објектима је дозвољено да обављају делатности доставе хране нон стоп, 24 часа, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.
    Тржни центри, продавнице гардеробе, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, такође, неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 ујутру.
    Фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте неће радити током викенда. У ову групу спадају и објекти из области спорта и рекреације – теретане, фитнес центри, базени, спа центри, балони за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт. Свим овим објектима дозвољено је да раде радним данима од 5 ујутру до 17 часова.
    Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти као и трафике, киосци и слично где се по правилу не улази у објекат приликом куповине, могу радити, како радним данима, тако и викендом, до 21 час.
    Апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива) могу да раде нон стоп, свакога дана без ограничења, док ће пијаце бити отворене и у данима викенда од 6 часова ујутру до 15 часова.
    Ресторани и барови који се налазе у оквиру хотела и приватних смештаја могу пружати своје услуге само и искључиво регистрованим и пријављеним гостима до 21 час свакога дана.
    Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.
    Спортски објекти се могу користити и викендом за тренинге и одржавање искључиво регистрованих такмичења у надлежности националних спортских савеза.
    Објекти и установе из области културе – биоскопи, позоришта, музеји и галерије могу да раде радним данима, као и суботом и недељом, до 17 часова.
    Објекти и радње у којима се пружају услуге при чијем вршењу није потребно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања, попут сервиса беле технике, техничких сервиса, кројача, обућара и стаклорезачких радњи могу радити радним данима до 21 час, а суботом до 17 часова.
    Надлежне инспекције строго ће контролисати поштовање ових мера, које ступају на снагу данас, а важе до 15 децембра.
   
СТРУЧНО ОПЕРАТИВНИ ТИМ

logo.png
ОПШТИНА КЊАЖЕВАЦ
Милоша Обилића 1, Књажевац 19350, Србија
+381 (19) 732 730, 733 119
soknjazevac@mts.rs
© Општина Књажевац {2021}

Search